Wat moet u weten over binnenzonwering
Informatie voor:  particulieren, projecten en industrie.


Waar u op moet letten bij de aankoop van binnenzonwering

 

Veel binnenzonwering doen zich mooier voor dan ze zijn. Alleen binnenzonwering met een rapportcijfer "10" doen voor ons mee aan de race. Goedkoop is duurkoop en de prijs is in deze branche sterk afhankelijk van de kwaliteit.

opmerking: een heel goedkoop merk heeft meestal zwakkere punten ten opzichte van de kwaliteit. Echter een z.g. "duur "merk kan ook zwakke punten hebben op de kwaliteit. Het "duur zijn"heeft dan meer betrekking op de verschillende kleurstellingen in een product of bijvoorbeeld hoe materiaal een extra opsmukbehandeling heeft ondergaan. Een goedkope glasvezel kan damast geweven zijn. Lees, glasvezel heeft de slechtste kwaliteiten voor binnenzonwering. De geweven damast maakt het aantrekkelijk voor consumenten. Aluminium jaloezieën met supermatte lak. Voor deze soort betaald u  meestal een hogere prijs dan een standaard lak. Maar wist u dat deze veel vuil vasthouden en bijna niet zijn schoon te krijgen.

Onze ervaring leert, dat de concurrentie van de onderlinge merken zo sterk aanwezig is dat er niet één fabrikant/wederverkoper meer "stiekem" iets meer kan verdienen. Indien een merk goedkoper lijkt dan het andere merk, ligt dit meestal ten grondslag aan goedkopere onderdelen die tijdens de assemblage van de binnenzonwering zijn gebruikt.

Ook de afhandeling bij eventuele klachten speelt een grote rol. Bedenkt u dat, indien een merk een garantie geeft van bijvoorbeeld 3 jaren op na levering, het merk er een (vrij kostbare) voorraad op moet nahouden. En voorraad (lees gederfde rente en huisvestingskosten in de vorm van magazijnruimte) kost veel geld.

Kiest u voor een korte termijn oplossing; neemt u dan een goedkoper merk. Bijvoorbeeld bij een bouwmarkt. Wilt u een goed en sterk product, voor de langere termijn, dan mag u rekenen op een product met een hogere besteding.

Wij zullen een voorbeeld geven van een goedkoop, niet op maat gemaakt product. Dit is een product dat als een vaste afmeting verkocht wordt en u uit een bak bij een bouwmarkt pakt.

Realiseert u zich wel dat de onderdelen van deze producten niet verkrijgbaar zijn omdat dit standaard werk is dat in bijvoorbeeld China wordt gemaakt. Per 100.000 stuks wordt één afmeting van een product gemaakt.

Bijvoorbeeld aluminium jaloezieën. De jaloezieën zijn dunner qua strip. De lamellen van deze horizontaal liggende strips hebben kleinere overlappingen en laten meer licht door in gesloten toestand. Minder overlapping betekend minder strips nodig.... Geen nylon maar polyethyleen onderdelen die uitdrogen in het zonlicht en daardoor gaan breken. Omdat deze producten soms ingekort moeten worden maakt China de rem en de tuimelstaaf op 25 centimeter van de zijkanten. Dit betekend voor u als u NIET inkort de bedieningen in opgetrokken toestand van de jaloezie voor de ramen hebt hangen!

Wij zullen een van de goede merken die wij voeren er uit pikken voor u.

Een mooi voorbeeld is het merk Lama van Lama Holland. Met een 3 jaren nalevergarantie en goede doordachte techniek op gebruik en voorkoming van slijtage. Aan het vochtige Nederland hebben zij ook gedacht. Alle onderdelen zijn getest op vocht. Ook het design is mooi en toch tijdloos. En als u iets weet van technische en economische afschrijvingswaarde, dan zit dit helemaal goed bij hun producten. Ook ergonomisch verantwoord. Neem bijvoorbeeld hun nieuwe 70 mm horizontale binnenjaloezie. Super mooi. Lijken op de Amerikaanse Shutters. Maar veel goedkoper. De lamelstrips zijn volledig uitneembaar om zelf met een doekje af te nemen en daarna terug te plaatsen. Waar vindt je dat! En als klap op de vuurpijl voor de luxe mens; een gratis reinigingscertificaat bij een nieuw aangekocht product.

Wij zijn  een dealer van  LamaHolland.nl    

 

U ziet het niet, wij weten het wel.

Neem bijvoorbeeld het advies van Lamelcleaning Nederland om bepaalde binnenzonwering niet te kopen voor het raam. Er zijn textiele apreceertechnieken die de laatste jaren niet deugen. Bij deze veredeling, het stijf maken van slappe textielsoorten, wordt een chemische stof gebruikt dat oplost in water of bij condens. Ook bij het aanraken krijgt men al snel een lichtere streep over het doek. Dit noemen we "schrijven " van de textiel. Dit is zichtbaar met tegenlicht aan het raam. Deze lichte plekken geven een lichtere kleur en dus lelijk en zijn niet te herstellen. Bij Lamelcleaning Nederland koopt u de goede soorten en bent u verzekerd van een goed product. Wij hebben kennis van zaken vanwege het reinigen en repareren van alle merken. Neem een situatie wanneer u goede schoenen wilt kopen. Vraag het niet aan uw schoenenverkoper maar aan uw schoenmaker. Ook hij weet, wat voor rommel er wordt verkocht.  Zo is het ook bij ons. De rotte appels hebben wij uit alle collecties gehaald. En er zijn helaas consumenten die met de teleurstelling van die vlekken zitten. Zelfs wij kunnen dit gebrek niet herstellen.  Lamelcleaning Nederland weet welke  soorten voldoen aan een goede en juiste kwaliteitsnormering.

 

Advies aan de industrie

Lamelcleaning Nederland geeft de industrie adviezen over hanggedrag, textielveredeling, levensduur, lichtechtheid, ergonomie en reinigingsmogelijkheden. Een aantal fabrikanten hebben hun collectie ter beoordeling aan Lamelcleaning Nederland aangeboden. Zo kunnen fabrikanten, architecten en adviseurs op een goede manier de collectie van een kwaliteitsnorm voorzien. Met betrekking tot de reiniging bestaan er gevaren omdat men niet weet hoe de binnenzonwering op een juiste manier behandeld moeten worden. Er zijn helaas fabrikanten die het advies naast zich neer leggen en gewoon met bepaalde producten door gaan.

Zie ook:   Koopgids verticale lamellen   Voor- en nadelen   binnenzonwering adviesindicatie

 
Duette® Shades , Twist® Shades, Facette® Shades, Silhouette® Shades, Luminette® Shades, Ondulette® Shades zijn handelsmerken van Hunter Douglas.

Alle inhoud © Lamelcleaning Nederland